akupressur

Teknikker

Akupressur

Akupressur kan understøtte zoneterapien i forhold til at udligne “Qi” i kroppen. “Qi” er den energi man taler om i traditionel kinesisk medicin. 

Via trykpunkter og påvirkning rundt på kroppen, kan jeg “tage tryk ud af meridianer” og på den måde skabe bedre flow i kroppen for zoneterapien.

Akupressur kan understøtte zoneterapien i forhold til at udligne “Qi” i kroppen. “Qi” er den energi man taler om i traditionel kinesisk medicin. Via trykpunkter og påvirkning rundt på kroppen, kan jeg “tage tryk ud af meridianer” og på den måde skabe bedre flow i kroppen for zoneterapien.

Akupressur har fælles oprindelse med akupunktur, da begge behandlingsformer er baseret på kroppens meridianlinjer og punkter.

Akupressur har fælles oprindelse med akupunktur, da begge behandlingsformer er baseret på kroppens meridian punkter. Oprindelsen til akupressur tilskrives da også Kina og kan angiveligt dateres til Shang-dynastiet, omkring 1700 før vor tidsregning. 

Men i modsætning til akupunktur, så anvendes der ingen nåle, men derimod et kraftigt tryk med fingre på punkter i kroppens meridianer.

VED AKUPRESSUR ANVENDES DE SAMME PUNKTER OG MERIDIANER, SOM MAN, VED AKUPUNKTUR, STIKKER NÅLE I, MEN VED AKUPRESSUR GØR MAN IKKE BRUG AF NÅLE. I STEDET ANVENDES TOMMEL- OG PEGEFINGER.

 

Akupressur udøves under en række forskellige navne og behandlingsformer – og dermed også med lidt forskelle i behandlingen. 

Ved at der arbejdes med fingre og hænder medfører, at akupressur ofte indgår i massagelignende behandlingsformer, hvor akupressur agtige tryk også kan løsne op for spændte muskler.

I Japan praktiseres akupressur som Shiatsu, der oversat betyder ‘fingertryk‘. Shiatsu bruges både til fysiske problemer som til følelsesmæssige ubalancer. I andre sydøstasiatiske lande er akupressur en del af traditionel massage, mest kendt som Traditionel Thai Massage, hvori tillige indgår en række strækøvelser. Kroppens meridianbaner slutter under fødderne, hvor organerne har særlige punkter, som også kan stimuleres med hårde tryk – metoden kendes som Refleksologi eller Zoneterapi.

 

Hovedsagelig benyttes akupressur dog som middel til at  frigøre opbygget spænding, forbedrer blodcirkulationen, reducerer smerte og hjælper os også til at slappe ordentligt af, altså fjerne stress.

Lige som i de mere udbredte behandlingsformer Akupunktur og Zoneterapi, kan akupressur-tryk på de rigtige meridianpunkter forebygge eller lindre forskellige symptomer. Et tryk med fingeren på det rigtige punkt kan øjensynligt hjælpe ved mange forskellige sygdomme og helbredsproblemer. 

Mine teknikker

Zoneterapi er basis, alle de andre mixes efter behov..

Zoneterapi (RAB)

Posturologi

Manuel Kranie Terapi (MKT)

Puls Diagnose

Tunge Diagnose

Muskel Energi Terapi (MET)

Øreakupunktur (I) /Smertelindring

Øreakupunktur (II)
/AuriculoTerapi

MicroLight / AuriculoTerapi 2

NeuroStabs/Fod Chip/Indlæg

Meridianbalancering

Akupressur