speciale

Kranies symptomer

Særlig fokus på kraniets problematikker

Som behandler kan man lægge særligt fokus på udvalgte områder, og blive skarpe på dette. 

Mit fokus er SYMPTOMER MED AFSÆT I KRANIET.
– Dette gruppe af klienter har en helt særlig udfordring og det kan være rigtig udfordrende i hverdagen, at have ubalancer der udspringer fra kraniet. 

“Symptomer med direkte eller indirekte afsæt i kraniet”. 

Rigtig mange mennesker har ubalancer og smerter i kroppen, og en del af dette kan spores til kraniet, hvor fra symptomerne udspringer – eller kraniet har en underliggende ubalance der gør, at der opleves symptomer et andet sted. 

– Mit fokus ligger på symptomer der udspringer fra kraniet både direkte og indirekte, og det kan faktisk være rigtig mange typer af ubalancer…

Hvad kan symptomerne være?

 • hovedpine, migræne
 • svimmelhed, lydfølsom
 • langvarige stress-symptomer
 • iskias-smerter
 • tennisalbue, frossen skulder
 • forstoppelse
 • du har fået en bold i hovedet og har stadig ondt
 • senfølger af piskesmæld
 • senfølger af udefra kommende traume
 • senfølge af psykisk traumatisk oplevelse
 • køresyge, søsyge, koncentrationsbesvær mm.
 • uforklarligt smerter
 • Ondt i kroppen efter motion/bevægelse’
 • tandpine, men tanden “fejler ikke noget”…

Det er vigtigt at UNDERSØGE GRUNDIGT hvordan kroppen udtrykker sig i forhold til symptomer

Det kan være ubalancer på kæbe, kranie, øjne, lænd eller noget helt andet vi skal se efter.

Derfor kan det være jeg starter et helt andet sted – med friske øjne – på din udfordring.

Dette særligt hvis du allerede har prøvet en række andre behandlere uden større effekt.

Kraniet er samlet af fx. collagen, og det er faktisk smart til mange ting i forhold til kroppens funktion…

Collagen har den effekt, at det kan give sig som en elastik hvis det STRÆKKES LANGSOMT, men hvis collagen udsættes for RYK KAN DET LÅSE… så det har faktisk dobbelt funktion.

HURTIG = LÅS
LANGSOM = ELASTIK

fx. er det smart når bækkenet skal udvide sig ved graviditeter eller i forhold til dynamikker i kraniet, som er samlet af forskellige plader. Eller hvis man slå hovedet, så kan det trække sammen for at beskytte hjernen

Terapi-forhindringer?

Rundt i kroppen kan der for nogen klienter så “terapi-forhindringer” på kroppens underliggende signal.

Det kan være muskeltoning, bækkenstilling, kæbeproblematikker, kranieproblematikker eller samsyns-ubalancer på øjenene.

Hos StruerZoneterapi er det vigtig at undersøge og teste for terapi-forhindringer, da dette ellers kan hindre kroppens flow via zoneterapien

Til undersøgelse for terapiforhindringer benyttes en blanding af test fra zoneterapi, akupressur, øreakupunktur, posturologi og osteopati mm.

Øreakupunktur

I behandlingen hos StruerZoneterapi anvendes næsten altid øreakupunktur sammen med zoneterapien.

Dette gør jeg, da vi via øreakupunkturen – eller “Auriculoterapi” som det rigtig hedder, når man benytter frekvens og farver som jeg gør, kan behandle ud fra kroppens eget behov og signal i pulsen.

Omkodning af hjernen

Øreakupunkturen kan også afsøge for terapiblokeringer, der kan være årsag til at anden behandling ikke virker, hvorfor terapiblokkeringen/forhindringen skal behandles før, vi kan komme “igennem” til det problem du kommer med. (symptom)

Auriculoterapi giver en unik måde at “omkode” hjernen via frekvens og farver, således vi får den skubbet i en mere hensigtsmæssig retning. 

Det kan også være jeg benytter MKT, som er “manuel kranie terapi”, da kraniet eller dele her af, kan have “sat sig” som en terapiforhindring

Tænder og nerver

Symptomer som hovedpine, migræne, kæbespændringer, nakkesmerter og andre ubalancer i kroppen, kan komme fra kæbe, kranie og/eller tænder.
 
Hvis ikke tandlægen finder ubalancer/fejl ved tænderne (så langt så godt), så kan det være hjernens modtagelse af signalet fra “biddet” (tænder/kæbe) som vi skal have set på.
 
En mulighed kan være, at undersøge kæbe/tænder(!) for ubalancer og her er særlig auriculo-terapi (udvidet øreakupunktur) en behandlingsmulighed, hvor der via puls og forskellig farvet lys tilsat ganske lav frekvens, kan søges efter ubalancer som IKKE VISES hos tandlægen.

Hvad siger andre?

Anna Helena, Rettrup/Skive
 Søvn og kæbespændinger mm.
 

Meget rådgivning og behandlingsformer har jeg fået igennem årerne, dog uden virkning, på den bagvedliggende årsag, af mine problematiske smerte i hoved/kæbe. Efter år med kroniske smerte i hoved, øjne og kæbe, efter en ulykke flere år tilbage, startet jeg her i august ved Jens. Dog af en anden årsag, min søvn.

 

Jens har lavet flere af sine forskellige behandlinger på mig, og har gjort alt for at jeg skulle få det bedre, så han har taget alle sine metoder i brug, hvilket har reguleret på flere parameter. Jeg havde fået en diskusprolaps i sommers, der har gjort at jeg ikke kunne dyrke sport på det niveau jeg plejer, hvilket efter nogle få behandlinger gik helt væk, hvilket er fænomenalt, da jeg havde forventet at skulle være uden sport det næste års tid.

 

Efter flere behandlinger med lysterapi og nåle, var der dog stadig ingen virkning på min søvn.. Men efter Jens benyttede manuel Kranie Terapi, har han løsnede et gammel traume der sad i mit kæbeparti, hvilket har gjort at jeg havde kronisk ondt i hoved, kæbe og øjne, som jeg egentlig havde vænnet mig til. At vågne op dagen efter, uden smerte i kæbe, hoved eller øjne troede jeg aldrig at jeg skulle opleve igen.

 

Jeg er så taknemmelig at jeg fandt Jens, og jeg går forsat til behandling ved ham, fordi han er så dygtig. Jeg er så taknemmelig for de behandlinger jeg har fået, og det Jens har gjort for mig på få måneder, har læger, eksperter og andre rådgiver ikke været i nærheden af. Så tusind tak Jens 🙂
Lone Jespersen, Ulfborg
Migræne og andre ubalancer
 
Jeg kom til Jens med et håb om, at han kunne hjælpe mig af med tiltagende spændingsmigræner. Og det må jeg sige at han kunne! Efter få behandlinger, er migrænerene stort set væk.
Der udover har jeg haft daglige smerter i især det ene skulderblad og nogle muskelspændinger i nakke/skulder. Disse smerter/spændinger er blevet ved med at drille, hvilket betød at Jens begyndte at undersøge for ting der kunne stå i vejen behandlingen. Her fandt han en ubalance i luftvejene og foreslog en tur til kiropraktor, da han mistænkte at jeg havde låste ribben. Og ganske rigtig, øverste ribben i begge sider var låst.
Jeg har yderligere døjet med uro i arme og ben om natten. Også her har Jens kunnet skabe balance, så nattesøvnen er reddet!
Jeg er fuldt ud tilfreds med effekten af de behandlinger jeg har modtaget og kan klart anbefale Jens som behandler.
Pernille Madsen, Holstebro
Migræne og hovedpine i 6 år
 
I knap seks år, har jeg døjet med enormt stærke spændingshovedpiner, grænsende til migræner. Hovedpiner som både hæmmede min hverdag enormt meget, som årene er gået er blev stærkere og hyppigere, og jeg har været nødsaget til at tage store mængder smertestillende for at få hverdagen til at fungere bare lidt. Jeg havde hovedpine stort set dagligt, og slemme ture flere gange ugentligt.
Jeg har prøvet alt fra kiropraktor, til fysioterapi og kranio sakral terapi, alt sammen med kun midlertidig effekt.
Jeg opsøgte så Jens for godt en måned siden, lettere desperat og meget skeptisk, ift. om lidt trykken og nogle nåle/magneter skulle kunne hjælpe på problematikken. Her efter fire uger, og fire behandlinger er min skepsis dog gjort umådeligt til skamme.
I løbet af denne måned, har jeg blot haft fire stærke hovedpiner, og enkelte lette hovedpiner.
Jeg har været så overrasket, og virkelig følt en forskel fra første dag.
Udover at mindske mine hovedpiner betydeligt, har Jens også kigget på nogle skulder- og nakkesmerter, som har drillet mig. Disse smerter her Jens ligeledes nedbragt betydeligt.
Jens er både dygtig, lyttende og behagelig at modtage behandling fra. Han er god til at forklare, hvad han ser på, hvad der måske kan ligge til grund for de forskellige smerter, og han er omhyggelig med, ikke at overse noget. Jeg ser frem til mit videre behandlingsforløb hos Jens, og kan klart anbefale, at opsøge ham, hvis man døjer med smerter.