Zoneterapi

Teknikker

Zoneterapi

Hoveddelen, grundpillen og udgangspunkt for behandlingerne hos Struer Zoneterapi. 

Via zoneterapi arbejder vi med hele kroppen , psykisk som fysisk – og det er her dine symptomers rigtige årsag kan behandles – med god understøttelse af de andre teknikker jeg arbejder med. 

Zoneterapi går kort fortalt ud på, at kroppen via tryk under fødder og andre steder på kroppen, kan påvirkes til selv at forsøge at regulere ubalancer i kroppen. Derfor skal der ofte nogle behandlinger til, for at se om behandlingen har effekt.

 

Zoneterapien i sig selv er en holistisk behandlingsform, der tager sit udgangspunkt i “det hele menneske”. Det betyder at man ikke kun ser på den akutte smerte, det akutte ubehag – men der arbejdes på at finde årsagen til denne smerte og lindre symptomerne over tid

Dette ved at behandle hele kroppen via zoneterapi og eventuelt brug af kost-råd og livsstilsændringer.

Om Zoneterapi som behandlingsform – behandling Struer Zoneterapi

Kort beskrevet er hele udgangspunktet for zoneterapien at behandlingen foregår fra fødderne og op til knæet. Under fødderne har man et “kort” over hele kroppen. 

Alle kroppens organer og knogler kan findes under fødderne. Ved at påvirke de givne zoner kan behandleren skabe mere gennemløb i kroppens indre energi, og på den måde kan kroppen så regenerere sig selv.

Hvad kan behandles?
Rigtig mange bruger zoneterapi som behandlingsform, og flere udtrykker gode resultater i forbindelse med en lang række ubalancer. Det kan være …

 • fordøjelsesproblemer
 • bevægeapparat (muskler, sener, led)
 • migræne
 • allergi
 • stress
 • sportsskader
 • menstruationssmerter
 • fertilitetsproblemer
 • hedeture
 • øjneproblemer
 • tinnitus

 

Zoneterapi:
Behandlingen med zoneterapi stammer fra den gamle kinesiske medicin (TKM) hvor man arbejder med kroppen som ét hele, med udgagnspunkt i de fem elemeter ILD-JORD-VAND-METAL-TRÆ.

Det betyder også at man ikke kun behandler en enkelt del, men behandler helheden via de fem elemeter og på den måde optimere den energi der er i kroppen. 

Det er ved at behandle på energi-blokeringer rundt i kroppen at man kan få kroppen til at genopbygge sig selv.

Fem gode grunde til at gå til zoneterapeut (fra FDZ)

 • Zoneterapi styrker balancer i krop og psyke
 • Zoneterapi kan fremme din almene sundhed
 • Zoneterapi kan lindre smerter
 • Zoneterapi er effektiv som behandling af en række lidelser
 • Zoneterapi bygger på et helhedssyn på dig og dit liv
MERE om zoneterapi – et eksempel
Zoneterapi er en “hel-kropsbehandling” og tager sit afsæt i den kinesiske medicin og principperne for “de 5 elementer”.
Det betyder, at jeg arbejder ud fra hele kroppens sammenhæng på flere planer, ud fra symptomer og historik – placeret ind i “de 5 elementer”
Alle symptomer kan placeres ind i et element, alt efter hvor de bor (kommer fra), og efterfølgende handler det om at genoprette balancen TIL & FRA ELEMENTET.
—-
EKSEMPEL:
en klient har et symptom i “TRÆ” (wood) og det er her den umiddelbare smerte eller det umiddelbare symptom viser sig.
I behandlingen handler det så om, at se hvilke elementer der kommer FØR & EFTER, og rette på dem – således flow til og fra “TRÆ” bliver genoprettet.
Selvom der er symptomer i TRÆ, kan der godt ligge underliggende ubalancer (fysisk som psykisk) i foranliggende elementer – og herved kan der komme en blokkering i kroppens flow = symptomer.
En behandling i 🌳 TRÆ, går ud på at lokalisere symptomet.
På den måde hænger hele kroppen sammen på flere niveauer, når der behandles og arbejdes med zoneterapi. Men vi skal ALLE elementer i gennem for at genoprette hele kroppen.
Og da hele kroppen hænger sammen, skal vi ofte bruge 3-4 gange på at rette flow og skabe dynamik, for at se hvordan behandlingen giver effekt og ændringer

Mine teknikker

Zoneterapi er basis, alle de andre mixes efter behov..

Zoneterapi (RAB)

Posturologi

Manuel Kranie Terapi (MKT)

Puls Diagnose

Tunge Diagnose

Muskel Energi Terapi (MET)

Øreakupunktur (I) /Smertelindring

Øreakupunktur (II)
/AuriculoTerapi

MicroLight / AuriculoTerapi 2

NeuroStabs/Fod Chip/Indlæg

Meridianbalancering

Akupressur