Honning, kanel og hoste

Kriller, Kanel, Honning og Chilli!

Mange kender det… kriller-hoste.. her er et tip. 

Honning + kanel (eller chayenne peber…)

Honning
Honning har længe været kendt i forbindelse med forkølelse, og mange har sikkert prøvet honning i teen. Men faktisk får vi ikke udnytte af alle honningens gode egenskaber når den varmes op.

Honning indeholder op til 13 forskellige sukkerstoffer, op til 25 mineraler, en mindre mængde proteiner, enzymer, albuminer og vitaminer og desuden en del stoffer, man ikke har kunnet lokalisere og bestemme. Jo flere forskellige blomster, urter, træer og buske bierne henter nektar fra, jo sundere honning.

Honningens medicinske egenskaber.
I menneskemaven virker honning først og fremmest som stabilisator på syrebalancen og har også en god indflydelse på fordøjelsen. Honning har også en god indvirkning på leveren, som den afgifter, (leveren er kroppens vigtigste kemiske fabrik, og dens hovedfunktion er afgiftning) men også på nyrerne, blæren og bugspytkirtelen virker honning stimulerende.

Kanels medicinske egenskaber
Kanel er en af de planter, der har en tusindårig historie bag sig med rødder i de jødiske og ægyptiske kulturer. Udover at være brugt som krydderi, har kanelen også flere gode egenskaber som lægemiddel. Dette almindelige køkkenkrydderi kan virke bakteriedræbende. Ifølge undersøgelsen kan behandlingskrævende infektioner skabt af f.eks. stafylokokker eller streptokokker slås ned med det velkendte krydderi. Kanel dræber skadelige bakterier og har et stort indhold antioxidanter. Få dråber af kanelolie har vidst sig at kunne konservere fødevarer, og det siges, at kanel kan påvirke hjernens funktioner i positiv retning.

Husråd og blanding
Når du så blander disse to – honning og kanel, så har du din krops “mirakelmedicin”, der samtidig er en meget velsmagende blanding

Sådan gør du… husråd til hoste:
Bland honning (2 sp) sammen med 1 tsk. kanel og spis det 3 gange dagligt så længe hosten står på.

Du kan også udskifte kanel med chilli og får en stærkere “effekt”.

kilder fx.
https://ladanesa.com/2604-honning-og-kanel-din-krops-mirakelmedicin/

https://www.kristeligt-dagblad.dk/bagsiden/honning-virker-mod-hoste-og-stoppet-naese