Kamfer, muskler og hud

Hvad gør kamfer?

Når kamfer anvendes på huden, virker det kølende/varmende og afslappende. Derfor findes kamfer også i mange forskellige cremer. Både til massage eller i gel og lotions mod muskelømhed. Kamfer findes også i læbepomader hvor sprukken hud plejes så det hurtigere heler. Kamfer øger også blodgennemstrømningen, ligesom pebermynte. – og fordi blodgennemstrømningen øges, føles huden varmere, hvilket gør at muskelømhed lindres.

Hvad er kamfer?

Kamfer er navnet på særligt træ, nemlig kamfertræet. Kamfertræet vokser for det meste i Kina, Japan og Taiwan, hvor klimaet giver træet de bedste betingelser til at have god vækst. Kamfer og kamferolie, som benyttes i cremer og gel, blev før i tiden udvundet fra kamfertræets kviste og rødder ved hjælp af vanddampdestillation. I dag er den største del af kamfer syntetisk, men slet ikke alle. Kendskabet til kamfers egenskaber er ikke nyt, faktisk har de været kendte i århundreder. Før blev kamfer bl.a. brugt til balsameringer, men også som desinficerende middel. I dag bruges kamfer mere eller mindre udelukkende pga. sin kølende og helende virkning på huden.

Hvad er kamfer godt for?

Døjer du med stive led, ømme muskler eller sprukken hud, så kan en kamfercreme være et fantastisk redskab til at lindre smerterne. Massér kamfercremen ind på huden og lad cremen virke. Dæk først området til med tøj, når cremen er absorberet af huden. På den måde opnår du den bedste effekt. Brug kamfer mod/til:
  • Ømme muskler og led
  • Stive muskler og led
  • Massage
Har du ikke brugt et kamferprodukt før, kan du med fordel påføre det på et lille stykke hud og se, hvordan du reagerer. Derudover bør du ikke påføre kamfercreme tæt på sart og tynd hud, f.eks. i ansigtet og intimområdet. Kamfer er fantastisk til stive eller ømme led og muskler. Kamfercreme kan smøres på huden hvor den virker indenfor få minutter