zoneterapi, øre og nervestimulans

De gamle kinesere var nogle kloge og tålmodige mennesker og nogle zoneterapeuter hævder, at ZONETERAPI er meget gammel og stammer fra Asien (Kina).

Oprindelsen siges blandt andet at være fra til oldtidens Indien, Kina eller Egypten. Her er referencen et egyptisk gravmaleri fra 2330 f. Kr. som af nogle zoneterapeuter som en skildring af en meget tidlig udgave af en zoneterapeutisk behandling.

 

Men den moderne zoneterapi har faktisk sin oprindelse, så sent, som i det 20’ende århundredes USA. Her udgang William Fitzgerald, i 1913, bogen ”Zone Therapy”.

– MEN… begge dele tænker jeg har lige ret, for oprindelsen er jo mindre værd end effekten. Hvis det virker, er alderen jo underordnet.

Både en moderne (engelske) og klassiske (kinesiske) zoneterapi arbejder ud fra trykpunkt. Og grunden til at zoneterapi (og akupunktur) kan virke er, at der ifølge medicinsk viden kombineret med den traditionelle kinesiske medicin, er mere end 60 akupunktur punkter OG 7000! nerveender placeret på fødderne og mere end 60 umiddelbare punkter på øret! (de 60+ punkter på øret er “lokal-punkter” og så kommer alle de andre oven i, +100… )

 

Det betyder at man via stimulering under eller på fødderne og på øret, kan aktivere alle de mange nerveender, og derved få kroppen til fx. at udskille toksiner fra zoner som er i ubalance.

Denne afgiftning er baseret på stimulationen af de forskellige væv, organer og systemer i kroppen, så de kan udføre deres naturlige afgiftningsprocesser.

Både behandling på ørerne via øreakupunktur/auriculoterapi og zoneterapi under fødderne, tager afsæt i en “holistisk tilgang til kroppen”, hvor ALT er i spil.

Her arbejdes med hele kroppens sammenhæng ud fra symptomer, underliggende ubalancer og andre faktorer. Det betyder at man kan betragte behandlingen lidt som et LØG, hvor vi piller lag efter lag af, for at få kroppen til at balancere sig selv “inde fra”. De dårlige lag skal derfor ryddes ud, og balanceres.

Indenfor zoneterapien arbejdes der med 5 grundelementer, og er ét i ubalance, kan det skabe hindringer i andre elementer. Derfor kan en ubalance godt komme fra et andet område end man lige mærker sit symptom.

Parlons des 5 éléments

Jeg benytter den kombination af zoneterapi og øreakupunktur, så der er adgang til kroppen via flest mulige punkter.

Punkter på fødderne aktiveres via fingertryk, mens punkter på øret findes via puls og der sættes magneter eller nåle på punktet.

Over tid (flere behandlinger) kan vi forhåbenligt rense ud og genoprette kroppens egne processer.

/Jens