Kranie

Teknikker

Manuel Kranie Terapi

MKT – Manuel Kranie Terapi  En teknik jeg benytter rigtig meget som understøttende teknik til zoneterapien

MKT ligner det der findes hos Kranio Sakral Terapeuterne (KST), da begge teknikker arbejder med hovedets spændinger og kroppens samlede dynamik i forhold til hovedet.

Teknikken går ud på at løsne de forskellige dele der er i kraniet, for at give plads til at kroppen kan arbejde. 

Spænder kraniet kan det give forskellige udfordringer andre steder i kroppen.

Primære symptomer for brug af MKT

 • Du har haft slået hovedet og anden behandling virker ikke
 • Du har migræne, hovedpine, 
 • Hyletone, tinitus mm.
 • Ondt et sted, men du ved ikke af hvad (ikke traume)
 • Vedvarende stress-symptomer
 • lysfølsomhed, synkebesvær, svimmelhed
 • kvalme som du ikke hvad kommer af
 • Hormonelle udsving
 • Ondt i bækken, lænd men du er ikke faldet
 • Kroniske nakkesmerter
 • senfølger af piskesmæld
 • Hyppig hovedpine hvor det trykke inden i.. (inde fra og ud)

M-K-T, (Manuel Kranie Terapi) benyttes hos StruerZoneterapi som en del af behandlingsforløb, hvor der arbejdes med tryk på kraniets plader og samlinger – samt arbejde på frigørelse af kæben og andre skruktuer i på kraniet. F.eks. næseben, kindben, tinding-ben mm.

Ved at løsne spændringer i kraniet kan man forsøge at give et bedre flow for f.eks. nerver og derved bedre flow og effekt af f.eks. zoneterapi.

Hvad er MKT? (Manuel Kranie Terapi)

M-K-T er IKKE “knæk” som man finder hos kiropraktorer og er ikke “så blød” som man finder i Kranio-Sakral-Terapien. 

M-K-T kan mest betragtes som en grov massage (afspænding) eller en “mild mobilisering” af kraniets forskellige dele ud fra stabile tryk.

M-K-T er en terapiform som ikke anvendes af mange behandlere – trods det kan være ret effektivt at benytte sammen med anden behandling eller som selvstændig terapi

M-K-T er en del af arbejdet med kroppens grundholdning via “posturologi” og “terapi-forhindringer”, f.eks. kan et låst kranie hindre at flowet fra anden behandling ikke giver den ønskede effekt.

MKT og MET?… hvad er nu det?

I “MKT” anvendes også MET er også kaldet Muskel Energi Teknik og er en direkte og aktiv teknik; som betyder, behandler (mig) og klienten (dig) samarbejder om, at få en given muskel til at give slip, UNDEN brug af “knæk eller bræk” (manipulation) som hos kiropraktorer.

I STEDET benyttes klientens egen muskelkraft til at få et belastet område til at slippe.

Via M-E-T arbejdes der med “restriktive barrierer”, altså  grænsen for hvor meget et led kan bevæge sig fordi det er bevægeindskrænket, og forhindrer patienten i at være fuld mobil.

Hvorfor MKT?

Små bitte forskydninger i kraniet kan forsage forskellige ubalancer i kroppen, og kan være både generende, smertefulde og virkende sænke livskvaliteten.

Virker det på alle alt rette kraniet? nej.

– MEN hvis kraniets struktur er skubbet eller spændt, så vil det hindre kroppens flow, og derfor bør det i så fald rettes eller behandles.

Kraniets eventuelle spændringer kan også gøre at ANDEN BEHANDLING ikke virker og at man derfor er “terapi-resistent”…

Feedback:

Klient-feedback hvor der er brugt MKT:
“Meget rådgivning og behandlingsformer har jeg fået igennem årerne, dog uden virkning, på den bagvedliggende årsag, af mine problematiske smerte i hoved/kæbe. Efter år med kroniske smerte i hoved, øjne og kæbe, efter en ulykke flere år tilbage, startet jeg her i august ved Jens. Dog af en anden årsag, min søvn.
 
Jens har lavet flere af sine forskellige behandlinger på mig, og har gjort alt for at jeg skulle få det bedre, så han har taget alle sine metoder i brug, hvilket har reguleret på flere parameter. Jeg havde fået en diskusprolaps i sommers, der har gjort at jeg ikke kunne dyrke sport på det niveau jeg plejer, hvilket efter nogle få behandlinger gik helt væk, hvilket er fænomenalt, da jeg havde forventet at skulle være uden sport det næste års tid.
 
Efter flere behandlinger med lysterapi og nåle, var der dog stadig ingen virkning på min søvn.. Men efter Jens benyttede manuel Kranie Terapi, har han løsnede et gammel traume der sad i mit kæbeparti, hvilket har gjort at jeg havde kronisk ondt i hoved, kæbe og øjne, som jeg egentlig havde vænnet mig til. At vågne op dagen efter, uden smerte i kæmpe, hoved eller øjne troede jeg aldrig at jeg skulle opleve igen.
 
Jeg er så taknemmelig at jeg fandt Jens, og jeg går forsat til behandling ved ham, fordi han er så dygtig. Jeg er så taknemmelig for de behandlinger jeg har fået, og det Jens har gjort for mig på få måneder, har læger, eksperter og andre rådgiver ikke været i nærheden af. Så tusind tak Jens”
 
Fra: Anna Helena

Mine teknikker

Zoneterapi er basis, alle de andre mixes efter behov..

Zoneterapi (RAB)

Posturologi

Manuel Kranie Terapi (MKT)

Puls Diagnose

Tunge Diagnose

Muskel Energi Terapi (MET)

Øreakupunktur (I) /Smertelindring

Øreakupunktur (II)
/AuriculoTerapi

MicroLight / AuriculoTerapi 2

NeuroStabs/Fod Chip/Indlæg

Meridianbalancering

Akupressur