hofte

Hvad behandles ?

Hofte og bækken problematikker

Symptomer kunne være:
> ondt i lænd, bækken, hofte, iskias, knæ, skulder…

Når jeg arbejder med hofte og bækken, er det ikke  sikkert det er lige der du mærker symptomer. 

Hofte og bækken er vigtig for kroppens holdning, så det kan sagtens give symptomer andre steder. 

Hofte og bækken er kroppens “base” og kan sagtens skabe ubalancer der giver symptomer andre steder.  

En “bækken-problematik” er i sig selv ikke et problem, men kan stadig sagtens skabe ubalancer/problematikker som vi skal have af vejen før vi kan få godt flow til fx. zoneterapien

Symptomer kan være:

  • Ondt i iskiasnerven
  • Ondt i ryggen
  • Ondt i et knæ
  • hovedpine sidst på dagen, 
  • Ondt i en fod
  • Hormonelle udsving
  • Ondt i bækken eller lænd
  • Kroniske nakkesmerter
  • senfølger af piskesmæld
  • …. det kan også være andre symptomer…

Hvorfor er bækken/hofte interessant?

Alle dele af mekanikken hænger sammen i mine behandlinger, så bare fordi du har noget med iskias, hofte, skulder eller noget med knæet – kan det sagtens være vi skal finde årsagen et helt andet sted.
Nemlig omkring bækken/hofte.

Indenfor “posturologien” som er kroppens holdning, bindes kroppen sammen af de underliggende muskler. Derfor kan en ubalance/et symptom ét sted, sagtens mærkes et andet sted.

Posturologien en vigtig teknik, da op til 80% af ubalancer/Smerter i bevægeapparatet kommer fra de underliggende (dybe) muskler, bækken, kranie eller hofte.

I nogle tilfælde kan det også være en fod-fejlstilling der giver smerter i lænd, iskias eller skulder…

Hofte, bækken og kropsholdning. 

op til 80% af ubalancer/Smerter i bevægeapperatet kommer fra de underliggende (dybe) muskler.

Derfor bruger jeg altid tid på at undersøge grundigt hvorfra dine symptomer kommer.

Til dette benytter jeg en bred vifte af test-teknikker fra både posturologi, osteopati, akupressur, zoneterapi og andre aflæsningsteknikker for at aflæse din kropsholdning, og få et bedre udgangspunkt for en god behandling

Sådan behandler jeg bækken/hofte…

Der er flere teknikker til at løsne hoftens spændringer og symptomer. Jeg blander ofte forskellige teknikker

Den ene er ved hjælp af ZONETERAPI, hvor jeg behandler på hele kroppens sammenhæng med afsæt i bækken og hofte, sammenholdt med din “symptom-historik”

Her benytter jeg også i stor udstrækning øreakupunktur via farve, frekvens og puls, for at understøtte zoneterapiens flow i hele kroppen. Det kunne også være akupressur-tryk på armene.

En anden teknik til kæben er MET

MET – Muskel energi Teknik – regnes for en af de mest effektive behandlingsmetoder overhovedet inden for den manuelle behandling. Teknikken kan ikke bare bruges til at normalisere hypertone muskler og rette fejlstillinger i led, men kan også aktivere hypotone, fjerne lokale ødemer og nedsætte lokale smerter.

MET er også kaldet Muskel Energi teknik og er en direkte og aktiv teknik; som betyder, behandler (mig) og klienten (dig) samarbejder om, at få en given muskel til at give slip, UNDEN brug af “knæk eller bræk” (manipulation) som hos kiropraktorer, I STEDET benyttes klientens egen muskelkraft til at få et belastet område til at slippe.

læs om MET her

Andre siger...

Lars Mikkelsen, Hjerm
Albue Og Ryg
 
Efter en hårdt militær liv med masser af skader og slitage på bevægeapparatet, søgte jeg hjælp ved Jens til en tennisalbue gennem 3 mdr, hvor ingen behandling har hjulpet, og en 7 årig gammel skulderskade, jeg har fået en masse behandling for på sygehus og ved fysioterapeut uden forbedring, bestilte jeg en tid.
En fin første behandling, med en god forklaring på hvad der ville ske efterfølgende, gav store resultater.
På dag tre kunne jeg mærke fremgang og på dag 10 var jeg totalt smertefri med 100% funktion både i albue og skuldre. Jeg har ikke kunne hæve mine arme over hovedet uden store smerter i 7 år og nu er det totalt væk.. 100% smertefri! Jeg faktisk lidt målløs og glæder mig til behandling to i næste uge. Så jeg vil virkelig anbefale Jens og Struer Zoneterapi ved kroniske skader i bevægeapparatet.
Ulrik Normand, Thyholm
Ryg Og Lænd 
 
“Jeg kom til Jens med ondt i ryggen. Igennem flere år har jeg haft konstante smerter i ryggen, som tager til i perioder. Jens har med behandlingen fået løsnet op i mine rygmuskler, som i lang tid har været stenhårde. Det er en stor lettelse, at rygsmerterne langt om længe begynder at aftage! Jeg vil helt sikkert anbefale Jens, som udover at hjælpe med mine skavanker også er en flink fyr. :)”
Anni, Struer

Lysken/hofte smerter

 

Kom til Jens fordi jeg havde varierende smerter, som hele tiden flyttede sig ml. lysken, hofter og lår. Allerede ved 2. og  3. behandling er smerterne noget mindre og Jens justerer min højre/venstre side og 4. gang foreslår han, at jeg tager noget ekstra vitaminer og fiskeolie og så  var det faktisk i orden. Jens er virkelig grundig, super god til at lytte og benytter nogle spændende og specielle teknikker. Kan varmt anbefale Struer zoneterapi.

Følgende symptom-grupper behandles…

Men dog også andre ubalancer og symptomer i kroppen..