Hovedets ubalancer

Hvad behandles ?

Hovedets ubalancer

Symptomer kunne være:
> migræne, hovedpine, nakkespændringer, stress symptomer, kæbespændringer, søvnforstyrrelser mm

Symptomer kunne være…

 • kæbespændinger
 • søvnproblemer
 • hovedpine
 • migræne
 • flydt hoved / hjelm
 • stress-symptomer
 • svimmelhed
 •  

Denne gruppe af ubalancer findes ofte med afsæt spændinger i kraniet – og ofte hvis anden behandling ikke virker.

Det kan være øjenmuskler, kæbemuskler eller i dit “bid”. Biddet er nemlig en del af psyken, og derfor kan det godt have sat sig, og så skal det løsnes op.

Hos StruerZoneterapi behandles migræne, hovedpine, svimmelhed, “fyldt hoved”, stress-symptomer via kombinationsbehandlinger med udgangspunkt i zoneterapi og understøttende teknikker, f.eks. MKT. (Manuel Kranie Terapi)

… efter Jens benyttede manuel Kranie Terapi, har han løsnede et gammel traume der sad i mit kæbeparti, hvilket har gjort at jeg havde kronisk ondt i hoved, kæbe og øjne, som jeg egentlig havde vænnet mig til. At vågne op dagen efter, uden smerte i kæbe, hoved eller øjne troede jeg aldrig at jeg skulle opleve igen.

I knap seks år, har jeg døjet med enormt stærke spændingshovedpiner, grænsende til migræner. Hovedpiner som både hæmmede min hverdag enormt meget, som årene er gået er blev stærkere og hyppigere, og jeg har været nødsaget til at tage store mængder smertestillende for at få hverdagen til at fungere bare lidt.
Jeg kom til Jens med et håb om, at han kunne hjælpe mig af med tiltagende spændingsmigræner. Og det må jeg sige at han kunne! Efter få behandlinger, er migrænerene stort set væk.
Der udover har jeg haft daglige smerter i især det ene skulderblad og nogle muskelspændinger i nakke/skulder.

Hovedpine og migræne

Hovedpine og migræne er der mange der har og behandlingen er ofte en kombination af flere teknikker. Det kan være via manuel kranie terapi og zoneterapi i kombination

Kæbespændringer

Kæben er en vigtig del af arbejdet med ubalancer i kraniet. I kæben sidder f.eks. psyken og det kan betyde, at "biddet er låst" og psyken derfor også er lidt "sammenbidt"

Stress-symptomer

Stress-symptomer er et kendt "fænomen" og man har haft det - eller kender nogen der har. Zoneterapi og særligt i kombination med øreakupunktur har ofte god effekt på sådanne symptomer.

Søvnproblemer

Søvnproblemer som ikke er relateret til anden sygdom eller søvnapnø, man også være noget der kan behandles. Dette hænger ofte sammen med kæben

Behandling - hvad kan vi gøre?

Da hver klient kan have sit helt unikke udtryk, så bliver behandlingen sammensat af teknikker ud fra dette…

ALLE mine teknikker tilpasses den enkeltes forløb.
Det kunne være:

 • Zoneterapi
 • Manuel Kranie Terapi
 • Muskel Energi Teknik (MET)
 • Øreakupunktur

Langt de fleste behandlinger af hovedpiner og migræner, overordnet set, behandles med udgangspunkt i zoneterapi i kombination med “manuel kranie-terapi” (MKT) og Microlight/udvidet øreakupunktur via puls og frekvens.

Ud fra denne kombination kan der behandles via zonerne på fødderne, ørernes “hurtige” afgang til central-nervesystemet og microlightens muligheder for lys- og frekvensbehandling.

Andre siger - klient feedback

Lene Nordborg, Holstebro,
smerter i fødder, ankler, ben, hofter og kæbespændinger
 
Jeg tror ikke på mirakler – men jeg tror på Jens!
Jens har hjulpet mig af med smerter i fødder, ankler, ben, hofter og kæbespændinger, som bare har vokset sig større gennem de seneste 10 år.
Tak.

🙂

Karoline Vindelev Brun Nielsen, Struer
Voldsom hovedpine i 4 år
 

Jeg opsøgte Jens, da jeg på daværende tidspunkt havde døjet med voldsom hovedpine i ca. 4 år. Når man har det så dårligt over længere tid, er man villig til at prøve stort set alt og jeg følte også, at jeg havde prøvet de fleste former for behandlinger, dog ikke zoneterapi. Min umidlbare vurdering er, at zoneterapien har været den behandlingsform, der indtil nu har haft den største virkning.

Da jeg kontaktede Jens, spurgte jeg, om han kunne nå at gøre noget, inden jeg skulle ud at rejse. Han tilbød mig af den grund et kortere og mere intenst forløb, hvilket jeg føler var givende, da jeg efterfølgende havde min hovedpine under kontrol. Der er nu gået 4 måneder – hovedpinen har ikke været forsvundet, men den har været mindsket og jeg har oftest haft den under kontrol. Hovedpinen er på det seneste begyndt blusse op igen og jeg har derfor valgt at kontakte Jens igen, da jeg tror på, at jeg med hans behandling vil kunne opnå en positiv fremgang og gode resultater.

Anna Helena, Rettrup/Skive
 Søvn og kæbespændinger mm.
 

Meget rådgivning og behandlingsformer har jeg fået igennem årerne, dog uden virkning, på den bagvedliggende årsag, af mine problematiske smerte i hoved/kæbe. Efter år med kroniske smerte i hoved, øjne og kæbe, efter en ulykke flere år tilbage, startet jeg her i august ved Jens. Dog af en anden årsag, min søvn.

 

Jens har lavet flere af sine forskellige behandlinger på mig, og har gjort alt for at jeg skulle få det bedre, så han har taget alle sine metoder i brug, hvilket har reguleret på flere parameter. Jeg havde fået en diskusprolaps i sommers, der har gjort at jeg ikke kunne dyrke sport på det niveau jeg plejer, hvilket efter nogle få behandlinger gik helt væk, hvilket er fænomenalt, da jeg havde forventet at skulle være uden sport det næste års tid.

 

Efter flere behandlinger med lysterapi og nåle, var der dog stadig ingen virkning på min søvn.. Men efter Jens benyttede manuel Kranie Terapi, har han løsnede et gammel traume der sad i mit kæbeparti, hvilket har gjort at jeg havde kronisk ondt i hoved, kæbe og øjne, som jeg egentlig havde vænnet mig til. At vågne op dagen efter, uden smerte i kæbe, hoved eller øjne troede jeg aldrig at jeg skulle opleve igen.

 

Jeg er så taknemmelig at jeg fandt Jens, og jeg går forsat til behandling ved ham, fordi han er så dygtig. Jeg er så taknemmelig for de behandlinger jeg har fået, og det Jens har gjort for mig på få måneder, har læger, eksperter og andre rådgiver ikke været i nærheden af. Så tusind tak Jens 🙂

Videoer om hovedets ubalancer

Sådan arbejder jeg…

Når jeg behandler sætter jeg fokus på hele kroppens sammenhæng, og ikke kun dit umiddelbare symptom. Jeg arbejder ud fra en holistisk grundtanke, og derfor er hele kroppen vigtig for at få behandlingen til at lykkes over tid.

Dit symptom kan godt være lokalt, f.eks. ondt i en skulder eller ondt i ryg/iskias – men i langt de fleste tilfælde erfarer jeg, at symptomet er udtryk for en ubalance et andet sted i kroppen, både på fysisk og/eller psykisk niveau.

Da jeg arbejder med hele kroppens sammenhæng, med afsæt i zoneterapi og understøttende teknikker, kan der godt gå nogle gange før du oplever store ændring i dit nuværende symptombillede. Det er helt normalt. Kroppen skal ofte bruge nogle gange for at tilpasse sig behandlingen – ligesom jeg justerer fra gang til gang, efter hvad du fortæller der er sket siden sidst.

Jeg siger altid, at man skal regne med 3-4 behandling i snit, for at se hvordan behandlingen ændre på symptomerne.

Jens Ottosen
Behandler | Zoneterapeut (RAB)