føddernes symptomer

Hvad behandles ?

Symptomer fra fødderne?!

> fx. hælspore, nedsunken forfod, ondt i svang eller ondt i trædepuder… 

Symptomer kan være:

 • Nedsunken forfod
 • Hælspore
 • begyndende knyster
 • ondt i svangen
 • Du bruger indlæg, men de hjælper ikke 
 • Ondt i iskiasnerven
 • Ondt i ryggen
 • Ondt i et knæ
 • Ondt i en fod
 • Ondt i bækken eller lænd
 • …. det kan også være andre symptomer…
600x600-FØDDER

Hælspore? Nedsunken forfod, begyndende kryster? Bruger du indlæg men har stadig smerter? 

– En del af overstående har jeg erfaret er “falske symptomer” som ikke nødvenedigvis stammer fra det symptom der opleves, men fra et andet sted i kroppen, som så giver smerter/ubalancer i fødderne.

Fx. kan hælspore komme fra en fejlstilling i hoften, der over tid har givet FEJLBELASTNING på fødderne og har dannet aflejringer i vævet. 
– Så må vi have rettet hele kroppen op – og over tid få symptomerne mindsket.

Hvorfor er fødderne interessante?

Fødderne bruger vi hver dag – hele tiden når vi er aktive i stående position..

Derfor kan det også hurtigt udvikle symptomer i fødderne, ELLER ANDRE STEDER I KROPPEN, hvis føddernes position er i ubalance
– m
en symptomer i fødderne kan også komme oppe fra…

Når vi arbejder med symptomer i fødderne, så skal vi huske at betragte hele kroppens sammenhæng, så det kan sagtens være at vi skal finde årsagens til smerter i fødderne et andet sted, dette kunne være “oppe” i hoften.

Fødder og hofte har et vigtigt samspil i kroppens lodrette holdning, hvorfor vi ikke “bare” kan isolere den ene del i behandlingen.

Sådan behandler jeg hælspore, knyster mm…

Det er min erfaring at RIGTIG MANGE SYMPTOMER I FØDDERNE KOMMER FRA NOGET ANDET…
— 

Som noget af det første i forbindelse med behandling af smerter i fødderne, vil jeg undersøge HOFTE OG BÆKKEN, da kroppens vægt på fødderne kan forsage “fejltryk” som derved danner forskellige ubalancer fødderne.

Så en umiddelbar løsning er, at komme indlæg i skoene, skære knyster væk, give hælspore laser og anden behandling…

MEN for nogen virker ingen af delene på sigt, da fejlen til ubalancen ligger i hoftens stilling. (eller oppe fra)

I behandling af knyster, hælspore og andre symptomer i fødderne er forløb hvor vi må have tålmodighed, da symptomet ofte er kommet over længere tid = længere behandlingstid

Fødder, hofte og kropsholdning. 

op til 80% af ubalancer/Smerter i bevægeapperatet kommer fra de underliggende (dybe) muskler i kroppens holdning, fx. muskler, bækken, kranie eller hofte.

Derfor bruger jeg altid tid på at undersøge grundigt hvorfra dine symptomer kommer.

Til dette benytter jeg en bred vifte af test-teknikker fra både posturologi, osteopati, akupressur, zoneterapi og andre aflæsningsteknikker for at aflæse din kropsholdning, og få et bedre udgangspunkt for en god behandling.

I nogle tilfælde kan det også være en fod-fejlstilling der giver smerter i lænd, iskias eller skulder…

Men nogen skal have indlæg..

Uanset historik vil nogen skulle have indlæg for at afhjælpe deres symptomer i fødderne, og så skal man jo det…
— 

Hos StruerZoneterapi benyttes fx. NeuroStabs

NeuroStabs -et dynamisk indlæg

Et sæt neurostabs er at betragte som et indlæg ligesom det mange kender fra andre behandlere. Her kan sålerne være formstøbt eller have et forfodsindlæg eller et indlæg for hælspore.

NeuroStabs er et dynamisk indlæg som skal bruges mest muligt for at opnå effekt.

Andre siger...

Lene Nordborg, Holstebro,
smerter i fødder, ankler, ben, hofter og kæbespændinger
 
Jeg tror ikke på mirakler – men jeg tror på Jens!
Jens har hjulpet mig af med smerter i fødder, ankler, ben, hofter og kæbespændinger, som bare har vokset sig større gennem de seneste 10 år.
Tak
Marianne Klit Davidsen, Råsted
Overbelastning Og Inflammation I Begge Hæle
 

Jeg er meget positivt overrasket over Jens ‘ arbejde m mine fødder. Overbelastning og inflammation i begge hæle. Har været ved læge og fys. Det hjalp ikke stort. Jeg hørte om Jens og hans gode resultat desangående og er nu dagen efter, stort set smertefri. Har ikke kunnet gå mine ture i 6 mdr. Det kan jeg nu. Samme dag efter første behandling gik jeg 2 km. Dag to 4 km og i morgen 6 km. Det er jo fantastisk. Stor tak til Jens

Nelly Korsgaard, Thyholm 
Ondt i foden
 
Nogle få dage før jul, var jeg så uheldig at vrikke om på foden, så jeg fik en slem forstuvning i anklen. Det har jeg haft stort problem med, da jeg ikke kunne tåle at få fodtøj på og havde meget ondt i den.
Hen over julen var det lidt bedre, men da jeg begyndte at arbejde igen efter nytår blev det galt igen ,det gjorde ondt og den hævede op igen.
Så besluttede jeg at få en tid ved Jens. Efter en behandling forsvandt smerterne så jeg kunne gå normal. Og hævelsen forsvandt efter en døgn.
Hermed kan jeg varmt anbefale at få en tid Jens hvis man får problemer med kroppen.

Videoer om emnet

Sådan arbejder jeg…

Når jeg behandler sætter jeg fokus på hele kroppens sammenhæng, og ikke kun dit umiddelbare symptom. Jeg arbejder ud fra en holistisk grundtanke, og derfor er hele kroppen vigtig for at få behandlingen til at lykkes over tid.

Dit symptom kan godt være lokalt, f.eks. ondt i en skulder eller ondt i ryg/iskias – men i langt de fleste tilfælde erfarer jeg, at symptomet er udtryk for en ubalance et andet sted i kroppen, både på fysisk og/eller psykisk niveau.

Da jeg arbejder med hele kroppens sammenhæng, med afsæt i zoneterapi og understøttende teknikker, kan der godt gå nogle gange før du oplever store ændring i dit nuværende symptombillede. Det er helt normalt. Kroppen skal ofte bruge nogle gange for at tilpasse sig behandlingen – ligesom jeg justerer fra gang til gang, efter hvad du fortæller der er sket siden sidst.

Jeg siger altid, at man skal regne med 3-4 behandling i snit, for at se hvordan behandlingen ændre på symptomerne.

Jens Ottosen
Behandler | Zoneterapeut (RAB)