kæben

Hvorfor kan kæben være så vigtig?

Kæbesymptomer kan være her:

 • haft slået hovedet og intet virker
 • migræne eller hovedpine
 • Vedvarende stress-symptomer
 • Ondt i bækken, lænd men du er ikke faldet
 • Kroniske nakkesmerter
 • senfølger af piskesmæld
 • har fået en bold i hovedet, og smerten går ikke væk
 • Hyletone, tinitus mm.
 • lysfølsomhed, synkebesvær, svimmelhed
 • kvalme som du ikke hvad kommer af
 • Hormonelle udsving
 • Hyppig hovedpine hvor det trykke inden i.. (inde fra og ud)
 • Kæben kan være vejen til psyken og det “hårde bid”
 • Gamle fastlåste mønstre hvor behandling ikke virker
image

… efter Jens benyttede manuel Kranie Terapi, har han løsnede et gammel traume der sad i mit kæbeparti, hvilket har gjort at jeg havde kronisk ondt i hoved, kæbe og øjne, som jeg egentlig havde vænnet mig til. At vågne op dagen efter, uden smerte i kæbe, hoved eller øjne troede jeg aldrig at jeg skulle opleve igen.

Hér fik jeg dels zoneterapi, akupunktur, kropsterapi og kranio-sakral terapi på én gang, hvor han bl. andet satte min kæbe på plads og rettede op på mit kranium efter skaden, og jeg fik akupunktur- plastre i ørerne, som sad dér i mange dage og ”virkede”..
Jens har hjulpet mig af med smerter i fødder, ankler, ben, hofter og kæbespændinger, som bare har vokset sig større gennem de seneste 10 år.
Tak.

Behandling - hvad kan vi gøre?

Heldigvis findes der flere gode teknikker til behandling af kæbe-problematikker…

Men da hver klient kan have sit helt unikke udtryk, så bliver behandlingen sammensat af teknikker ud fra dette…

Ved behandling af kæben er der ofte behov for “at tage ved den” og samtidig behandle resten af kraniet.

Når jeg arbejder med kæben (eller kraniet), så er det for at løsne og åbne op for blokeringer, det der også kaldens “Terapiforhindringer”. 

En låst kæbe er i sig selv ikke et problem, men kan stadig sagtens skabe ubalancer/problematikker som vi skal have af vejen før vi kan få godt flow til fx. zoneterapien

Hos StruerZoneterapi behandles rigtig mange klienter med symptomer der udspringer fra kæbe eller kranie

Hvorfor er kæben interessant?

Kæben har stor indflydelse på mange forskellige elementer i kroppen, det kan være både fysisk og psykisk. 

Kæben kan også spille ind omkring smerter, hormonelle ubalancer og omkring fertilitet. 

Det kan også skabe ubalance på luftvejene, den måde vejret trækkes på og selve åndedrættet.

Kæben kan også skabe ubalance i binyrerne, på synet, på følelserne (det emotionelle plan) og fordøjelsen.

Kæben KAN også være den blokkering der kommer til udtryk i en skræv kropsholdning, som kan aflæses posturologisk.

Kæben og mennesket.. 

Helt grundlæggende har mennesket et instinkt – et levn fra abehjernen, dybt inde i den underliggende kode – der gør, at vi bider sammen når vi er stressede eller når vi på anden måde er psykisk udfordret.
Dette kan være hjemme, på arbejde eller en kombination.

Rigtig mange døjer desværre med kæbespændringer som en del af deres “hverdag”, også uden at vide det…

DERFOR kan kæben være et vigtigt sted at starte en behandling med symptomer der relaterer til kæben.

Kæbe og øjne – helt instiktiv

Er der underliggende spændringer eller ubalancer på enten ØJNE ELLER KÆBE, træder de gamle “ur-krafter” frem og hjernen vil aflæse de ubalancer først.

Altså oplever hjernen symptomer på KÆBE eller ØJNE, så beskytter den de områder, ved at trække energi til dem. Derved bliver der mindre “overskud” til andre områder i kroppen.

Derfor skal en eventuel kæbeproblematik løsnes for vi kan få rigtig godt flow til f.eks. en frossen skulder.

Tænder og nerver

Symptomer som hovedpine, migræne, kæbespændringer, nakkesmerter og andre ubalancer i kroppen, kan komme fra kæbe, kranie og/eller tænder.
 
Hvis ikke tandlægen finder ubalancer/fejl ved tænderne (så langt så godt), så kan det være hjernens modtagelse af signalet fra “biddet” (tænder/kæbe) som vi skal have set på.
 
En mulighed kan være, at undersøge kæbe/tænder(!) for ubalancer og her er særlig auriculo-terapi (udvidet øreakupunktur) en behandlingsmulighed, hvor der via puls og forskellig farvet lys tilsat ganske lav frekvens, kan søges efter ubalancer som IKKE VISES hos tandlægen.

Omkodning af hjernen

Øreakupunkturen kan også afsøge for terapiblokeringer, der kan være årsag til at anden behandling ikke virker, hvorfor terapiblokkeringen/forhindringen skal behandles før, vi kan komme “igennem” til det problem du kommer med. (symptom)

Auriculoterapi giver en unik måde at “omkode” hjernen via frekvens og farver, således vi får den skubbet i en mere hensigtsmæssig retning. 

Det kan også være jeg benytter MKT, som er “manuel kranie terapi”, da kraniet eller dele her af, kan have “sat sig” som en terapiforhindring

Terapi-forhindringer?

Rundt i kroppen kan der for nogen klienter så “terapi-forhindringer” på kroppens underliggende signal.

Det kan være muskeltoning, bækkenstilling, kæbeproblematikker, kranieproblematikker eller samsyns-ubalancer på øjenene.

Hos StruerZoneterapi er det vigtig at undersøge og teste for terapi-forhindringer, da dette ellers kan hindre kroppens flow via zoneterapien

Til undersøgelse for terapiforhindringer benyttes en blanding af test fra zoneterapi, akupressur, øreakupunktur, posturologi og osteopati mm.

Andre siger

Andreas
kæbespændinger mm.
 
Jeg kom ud for en trafikulykke i 2018; jeg cyklede og blev påkørt af en bil, så jeg faldt ned og slog venstre side af ansigtet hårdt mod asfalten.
Samtidig fik jeg smadret brillerne og fik en mindre hjernerystelse.
I et stykke tid mærkede jeg intet til senfølger på grund af trafikuheldet, men efterhånden har jeg haft flere og flere smerter -dels i ansigtet, som blev meget følsomt, og dels i min højre kæbe. Det kom efterhånden til at gøre mere og mere ondt; jeg kunne næsten ikke spise, tale eller børste tænder på grund af smerten.
 
Jeg har gået til zoneterapi, fået forskellige anvisninger hos en fysioterapeut til øvelser, kranio-sakral terapi, akupunktur, ansigts- og skulder massage og haft en healer til at prøve at hjælpe mig. Jeg har været til røntgen- undersøgelse for at se, om der var et brud på grund af ulykken og været til undersøgelser hos kæbe- kirurgisk afdeling i Gødstrup Sygehus
Samtidig har jeg fået forskellige henvisninger til forskellige bedøvelsesmidler. Det hele har haft midlertidig, ringe eller slet ingen effekt.
Jeg har så gået til zone- terapi oppe hos Jens Ottosen fem gange.
Hér fik jeg dels zoneterapi, akupunktur, kropsterapi og kranio-sakral terapi på én gang, hvor han bl. andet satte min kæbe på plads og rettede op på mit kranium efter skaden, og jeg fik akupunktur- plastre i ørerne, som sad dér i mange dage og ”virkede”.
Han har haft en god metode til at samle hele kroppen i sin behandling.
 
Det har hjulpet mig så godt, at jeg nu er helt smertefri og har en meget bedre stabil holdning, når jeg går, hvilket afholder mig fra at ”falde sammen” i kroppen og få ondt igen, når skuldrene ”falder frem” og på en eller anden måde påvirker kæbeleddet, så det igen gør ondt.
 
Jeg kan på det bedste anbefale Struer zoneterapi.
 
Venlig hilsen Andreas
//
Anna Helena
 Søvn og kæbespændinger mm.
 

Meget rådgivning og behandlingsformer har jeg fået igennem årerne, dog uden virkning, på den bagvedliggende årsag, af mine problematiske smerte i hoved/kæbe. Efter år med kroniske smerte i hoved, øjne og kæbe, efter en ulykke flere år tilbage, startet jeg her i august ved Jens. Dog af en anden årsag, min søvn.

Efter flere behandlinger med lysterapi og nåle, var der dog stadig ingen virkning på min søvn.. 

Men efter Jens benyttede manuel Kranie Terapi, har han løsnede et gammel traume der sad i mit kæbeparti, hvilket har gjort at jeg havde kronisk ondt i hoved, kæbe og øjne, som jeg egentlig havde vænnet mig til. At vågne op dagen efter, uden smerte i kæbe, hoved eller øjne troede jeg aldrig at jeg skulle opleve igen.

Lene Nordborg, Holstebro,
smerter i fødder, ankler, ben, hofter og kæbespændinger
 
Jens har hjulpet mig af med smerter i fødder, ankler, ben, hofter og kæbespændinger, som bare har vokset sig større gennem de seneste 10 år.
Tak.

Video

Her er lidt uddybende videoer omkring mine behandlinger og teknikker

Se mange flere videoer om behandlinger og teknikker mm. på klinikkens YouTube Kanal