Tunge diagnose

Teknikker

Tunge diagnose

Det rigtige udgangspunkt
  • Mange ubalancer i kroppen kan give samme symptomer.
  • Der er også mange forskellige smerter
  • Der er også mange forskellige årsager til fx ondt i maven.
Tungen kan være en indikator.
Den kan hjælpe med at afsløre, hvor vi skal lede efter en “udløsende faktor” for den ubalance eller smerte man oplever som klient.
  • Alle har forskellige tunger
  • Der er meget forskel på hvordan den kan se ud.
  • Der kan også være forskel på en klients puls fra gang til gang. Det kommer helt an på kroppens “dagsform”
Tungediagnose er sammen med pulsdiagnose en vigtig del af den kinesiske medicin, da jeg med pulsdiagnose kan få endnu en pejling på hvor vi skal starte behandlingen ud fra hele kroppens sammenhæng

Men det er jo ikke zoneterapi?

DET er helt korrekt.. 

Men når jeg via HOLISTISK TERAPI arbejder med at behandle hele kroppens sammenhæng, så kan det være super vigtigt at se hvordan tungen “spejler kroppens organer”.

Dette fordi…

  • Tungen kan hjælpe med at definere hvilke zoner jeg skal benytte først, og i hvilken rækkefølge der skal behandles, med afsæt i netop den enkelte klient.
  • Tungen kan hjælpe med at afsløre underliggende ubalancer eller “terapi-forhindringer” der gør, at behandlingen ikke får den ønskede effekt over tid.

Tungens terapi historie

I gamle dage skulle man altid stikke tungen ud, så den gamle huslæge kunne tjekke ens helbredstilstand. I mange lande, hvor man anvender akupunktur, naturmedicin og andre terapiformer som Ayurveda, praktiseres tungediagnose stadig som en anerkendt metode for at kunne stille den rette diagnose.

Vi skal se på både oversiden og undersiden af tungen, og notere alle de tegn som vi ser. Tilsammen danner dette tungediagnosen.

Organernes placering på tungens er et billede af kroppen. Vi bruger derfor tungediagnosen som et nyttigt værktøj, til at se hvordan en klient har det, både fysisk og psykisk. Prognosen giver os brugbare informationer og et indblik i helbredstilstanden og hvilke behandlingsmuligheder, der skal anvendes.

Tungediagnosen skal altid sammenholdes med andre observationer, samt anamnesen for at nå frem til den endelige diagnose. Der er nogle få forbehold, som vi må kende. Dels er der tegn, som kan pege på flere muligheder, dels er der sygdomme, som ikke afspejles på tungen.

… Og det giver på mange måder rigtig god mening. Da tungen er den eneste muskel vi kan se ud af kroppen, kan den fortælle os vigtig information om, hvad der foregår inde i kroppen. Farve, form, belægninger, bevægelse og linjerne er alle indikationer på den nuværende tilstand af dine organer.

Mine teknikker

Zoneterapi er basis, alle de andre mixes efter behov..

Zoneterapi (RAB)

Posturologi

Manuel Kranie Terapi (MKT)

Puls Diagnose

Tunge Diagnose

Muskel Energi Terapi (MET)

Øreakupunktur (I) /Smertelindring

Øreakupunktur (II)
/AuriculoTerapi

MicroLight / AuriculoTerapi 2

NeuroStabs/Fod Chip/Indlæg

Meridianbalancering

Akupressur