posturologiske briller

Briller der tvinger øjnenes muskler til at samarbejde

Samarbejde mellem øjnene
Når vi bevæger sig i stående stilling, f.eks. ved at gå eller løbe, skal hjernen vide, om øjnene, hovedet eller kroppen bevæger sig.
Og derfor også præcist hvor meget disse muskelgrupper bevæger sig og derved befinder sig. 
Øjets muskler er de første muskler, der bevæger sig i den retning, man har besluttet at bevæge sig i. 
Samtidigt informerer øjets muskler som sagt hjernen om, hvor øjnene er i øjenhulen. Hjernen skal vide præcist, hvor øjnene befinder sig i øjenhulen for at opretholde og styre balancen, ellers er det ikke muligt at stå op. Hvis ikke hjernen ved, om øjnene eller rummet bevæger sig, er balancering i stående stilling ikke muligt.
Fusion af øjnenes muskler – samsyn
Nethinderne modtager det billede, vi ser. Da vi har to nethinder skal billedet fusionere for, at vi ikke ser dobbelt. Øjnenes positioner i øjenhulerne i forhold til hinanden afgør, hvorledes billedet fra begge nethinder fusionerer. 
Symmetrisk tonus i øjenmusklerne skaber symmetrisk fusion af billedet. Hjernen fusionerer billedet syv gange i sekundet via en fusionsrefleks. Hvis ikke denne fungerer godt, træder flere andre funktioner til. Det forårsager stor træthed i hovedet. Denne træthed er større end arbejdstræthed. Den kommer naturligvis sidst på dagen efter lang tids fusion af billederne. Trætheden provokeres af at se på noget, der bevæger sig, f.eks. billeder på TV eller PC.
Der er mange årsager til at øje-musklerne ikke samarbejder. De største og værste er hjernerystelse eller piskesmæld.

.-

Fusionsbrillernes anvendelse

Anvend fusionsbrillerne hver dag. Som skærmbriller kan de anvendes 10-20 minutter. Fusionsbrillerne kan også anvendes, når man går. De har effekt, når øjnene bevæger sig og virker endnu bedre, når både øjnene og kroppen bevæger sig samtidigt.


Test:

Men… før vi VED om det er fusionsbriller der er behov for, for at understøtte behandlingen, så har vi brug for at TESTE ved hjælp af posturologiske undersøgelser, så vi får fundet ud af – eller får en indikation på – hvorfra ubalancen stammer.

Er det ØJENE, KÆBE eller HOFTE?